Sunday, May 9, 2010

Bukit Tabur outing.

Tempat : Bukit Tabur, Taman Melawati
Masa : 7 a.m. - 10 a.m.

First time aku naik bukit. Ok, aku rasa lebih kepada mendaki sebab tak ada proper track untuk naik bukit ni.

Perjalanan untuk sampai ke target point ambik masa lebih kurang 45 minit hingga 1 jam. Kalau yang dah biasa mungkin lagi cepat. Tapi ni cuma 10% je dari tinggi dari last check point. Bayangkan lah.

Secara jujur, masa kawan aku ajak tangkap gambar dekat bukit ni, aku ingatkan cuma bukit biasa dan perlu naik tangga je, tapi tak. Dan paling teruk, aku gayat. Menggigil beb.

Tapi view memang cantik! Ada kabus, ray light lepas tu boleh nampak empangan kat bawah. Tapi aku cuma ada prime lens je. Gila rugi. Kalau ada super/ultra wide angle lens, memang aku takmau turun dah. haha

Kuala Lumpur







20 comments:

alif zai mim ra said...

subhanallah... cantiknye gambar yg terakhir tu.. sun ray.. aku suka panggil hujan matahari. hee~~ aku mtk copy blh? aku letak copyright ko. utk koleksi peribadi. hee~~~

p/s: kacak la bro kt gambar no 2 tu.. kirim salam ek. :P

Dammit said...

alif zai mim ra,
Memang kacak. haha. hujan matahari? haha, boleh jugak. tapi mana-mana pun memang cantik kan? kalau nak size besar, tengok kat flickr. nak copy pun boleh.

chinut said...

cantiknya gmbr last tu!

Szakif said...

Gambar terakhir adalah membencikan kerana terlalu cantek!

Tahniah!

Dammit said...

chinut,
personal fav jugak! thanks :)

Szakif,
Haha jangan benci weh!

Kuey-san said...

Pandai Dammit amik gmbo! :)

dal said...

MashaAllah. Aku suka gambar last tu. Cantikkk sgt!

Kelon Eric Bana said...

mcm mana nak dapat efek ray tuh?

Matematis Muda said...
This comment has been removed by the author.
naza said...

nice..

Dammit said...

Kuey-san,
Ni gambar yang jadi, gambar yang tak jadi lagi byk. haha

dal,
aku pun suka. thanks!

Kelon eric Bana,
Masa naik bukit ni, brader tu ckp guna f/22. Maksudnya, perlukan tripod lah kot. Tapi yang ray tu bukan effect, memang jelas ada.

naza,
thanks! :)

Huzai said...

Hahahahaha aku tau siapakah gerangan jejaka kacak dalam gambar no 2 tu.. dengar cerita dia happy gila sekarang.. Kirim salam sayang kat dia. Hahaha

Matematis Muda said...

aku tengok kat flickr baru aku perasan gambar nombor dua tu dia punya bokeh ada unsur unsur poligon sikit.

athinabiha said...

waa..suke pic yang last..
t ley naik lagi tinggi ok..!
:)

ahmdsyhmi said...

gambar last memang holy f!

Dammit said...

Huzai,
Ko sure ke dia? tak salah orang? haha

Matematis Muda,
Nak cakap pasal bokeh atau orangnya? Oh aku pun baru belajar pasal tu hari tu.

athinabiha,
thanks! takmau naik lagi tinggi. Cukup lah kaki menggigil sebab gayat. haha

ahmdsyhmi
Pemandangan masa tu memang holy f!

fatin nabilah said...

serius!cantik giler sume pix tu!=))

Dammit said...

fatin nabilah,
serius, thanks banyak2! :)

bawangmerah said...

gambar last tu macam ada cahaya dari syurga je.
seriously, lawa.
ok, gambar pilihan : gambar last

Dammit said...

bawangmerah,
Hehe. Tu baru cahaya kat bumi. Cahaya kat syurga mesti jauh lagi cantik kan? thanks!:)